Smart Webdesign - partenerul tau in Web Development si servicii IT

Site cu administrare

Un web site cu administrare este un CMS creat pentru automatizarea cat mai deplina a gestiunii continutului, in special a web site-urilor. Scopul este de a reduce sau elimina interventia programatorilor la editarea si administrarea web site-urilor. Site-ul cu administare faciliteaza organizarea, controlul si publicarea de documente sau alt tip de continut, cum ar fi imagini si resurse multimedia.

Un web site cu administrare faciliteaza adesea crearea in comun de documente. Un “CMS web” este un CMS cu facilitati aditionale pentru usurarea publicarii de continut pe diversele site-uri. Date fiind complexitatea site-urilor web si inexistenta unui model standard, definirea unitară a CMS precum si a partilor sale componente este foarte greu de realizat.

Sistemele de administrare a conținutului web sunt folosite adesea pentru stocarea și controlul documentelor cum ar fi articole, manuale tehnice sau de alte naturi, ghiduri de vanzari si brosuri de marketing. Un site web cu administrare poate avea urmatoarele functii:

 • Crearea si transferul de documente si material multimedia
 • Identificarea utilizatorilor cheie si a rolului lor in gestionarea continutului
 • Atribuirea de roluri si responsabilitati diferitelor categorii de continut
 • Definirea de sarcini de lucru, adesea cuplate cu trimiterea de mesaje în funcție de eveniment, astfel incat managerii de continut sunt alertati automat cand intervin schimbari ce ii privesc
 • Urmarirea si organizarea mai multor versiuni ale aceluiasi element de continut.
 • Publicarea continutului intr-o baza de date, pentru a sprijini accesul la continut. In ultima vreme baza de date este o parte tot mai importanta a sistemului; ea poate fi usor interogata.

Sisteme de administrare a conținutului web ( CMS )

De obicei un asemenea sistem ofera unelte software prin care utilizatorii fara cunostinte de programare pot totusi crea si organiza continutul cu relativa usurinta. Majoritatea sistemelor folosesc o bază de date pentru stocarea continutului, si un layer de prezentare pentru afisarea acestuia vizitatorilor obisnuiti, bazat pe un set de modele sau mostre. Administrarea se face in mod normal printr-un browser web, dar unele sisteme pot fi modificate si pe alte cai.

Un sistem de administrare a continutului web ofera urmatoarele facilitati cheie:

 • Continut usor editabil - Odata ce continutul e separat de reprezentarea vizuala a web site-ului, editatul si manipulatul devin de obicei mult mai usoare si mai rapide. Cele mai multe CMS-uri includ unelte de editat WYSIWYG ce permin personalului ne-tehnic sa creeze si sa editeze continut.
 • Cele mai multe CMS-uri au plugin-uri sau module care pot fi instalate usor pentru a extinde functionalitatea.
 • Upgrade-uri după standardele web - Solutiile active de administrare a continutului primesc de-obicei update-uri regulate care includ noi facilitati si tin sistemul la standardele web.
 • Administrarea workflow-ului - Workflow-ul este procesul crearii de sarcini secventiale și paralele care trebuiesc indeplinite de catre CMS. De exemplu, un creator de continut scrie un articol care nu este publicat pe site pana cand nu este curatat de editorul de copii și aprobat de editorul sef.
 • Administrarea documentelor - CMS-urile pot veni cu mijloace de gestionare a ciclului de viata al unui document, de la creare, prin revizii, publicare, arhivare și distrugere.